Serpenyős sült alma
Igen, elkészítettem az első ételemet, saját recept alapján.
Nagyon sok almám volt, és egyszerűen nem tudtam magam rávenni, hogy egyek belőle, ki kellett valamit találnom. Sok-sok recepten átrágtam magam, és végül megalkottam a tökéletes sült almát. Most pedig megosztom veletek.
Hozzávalók
-vaj
-alma
-fahéj
-citrom(lé)
-cukor vagy méz
-só
-egyéb: mazsola, dió, eper, vaníliafagyi
Elkészítés
Az almát meghámozzuk (de akár hagyhatjuk is a héját), kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk az almát. Erős lángon, rázogatás vagy óvatos kevergetés közben sütjük.
Hozzáadjuk a cukrot/mézet, fahéjat, sót és mehet rá a citromlé is (ha citromot facsartunk, akkor a rostok is mehetnek bele). Mazsolát, diót, epret ízlés szerint adunk hozzá.
Vaníliafagyival tálalhatjuk.