Virsli
Millió módon elkészíthető, könnyű, gyors.
Megfőzni a legegyszerűbb. Minden márka picit más, de az alap módszer ugyanaz. Vizet kell forralni, aztán mehet bele a virsli. Sokan nem tudják, de a virsli nyersen is tökéletesen fogyasztható, szóval a főzésnek a fő célja csak az, hogy felmelegítsük. Ehhez elég 2-3 perc, a legjobb, ha amikor a víz felforrt, akkor lejjebb vesszük a lángot, és nem lobogó vízben főzzük. Így kisebb az esély arra, hogy kireped.
A főzésnél még egyszerűbb a mikrózás. Virslit a tányérra, be a mikróba, egy perc melegítés és már ehető is. Én személy szerint nem szeretem így, de sokaknak ez a kedvencük.
A sütés már kis előkészületet is igényel, a virslit be kell vagdosni 1-2 centinként, aztán befűszerezni és kevés forró olajban, serpenyőben kisütni. Viszont abszolút megéri az energiabefektetést, az eredmény isteni finom.
Hogy mit lehet a virsli mellé enni? Ahány ház, annyi szokás. Vagy még több. Részemről a vaj vagy vajkrém, és a majonéz a nyerő. Más a ketchup-ra esküszik. De a lehetőségek tárháza végtelen.